Kviečiame susitikti su ,,Skanių knygų“ leidyklos įkūrėja Lina Gudiniene.
2023 25 rugpjūčio
Nida Timinskaitė pristato savo poezijos knygą „Vėjo runos“
2024 28 vasario
Rodyti viską

Nacionalinis diktantas kviečia nebijoti suklysti

 

Po kelerių metų pertraukos sugrįžta Nacionalinis diktantas, kviesiantis prisėsti prie rašomojo stalo kalbos mylėtojus ir parodyti savo ištikimybę lietuvių kalbai, jos grožiui ir skambesiui. 

Šiemet jau 14-ą kartą vyksiantis Nacionalinis diktantas  rengiamas su šūkiu – Rašyk. Klysk. Nebijok”. Kiekviena padaryta klaida tampa kelrodžiu į mokymąsi ir tobulėjimą. 

Nacionalinis diktantas – tai tarptautinis suaugusiųjų ir moksleivių raštingumą skatinantis konkursas, kuriame renkamas raštingiausias mokinys, raštingiausias suaugusysis ir raštingiausias užsienio lietuvis. Diktanto finalas vyks gegužės mėnesį Vilniuje.

Diktantą nuo 2006 metų organizuoja VšĮ Pilietinės minties institutas ir jo direktorė Vytautė Šmaižytė-Kuliešienė, bendradarbiaudami su Valstybine lietuvių kalbos komisija, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Užsienio reikalų ministerija, AB Lietuvos paštas, Kultūros ministerija ir Valstybine kalbos inspekcija. Tekstus Nacionaliniams diktantui specialiai kuria lietuvių rašytojai. Diktantą remia Šiaulių bankas.

Daugiau informacijos galite rasti: https://diktantas.lrt.lt 

Diktantas bus skaitomas per LRT radiją ir portale LRT.lt, jį galima rašyti artimiausioje bibliotekoje, savo mokykloje, savivaldybėje, taip pat ir darbo vietoje ar net namuose. 

Konkurso dieną – kovo 15 d. 11 val. – kviečiame diktantą rašyti trijose Neringos savivaldybės gyvenvietėse: Nidoje – Viktoro Miliūno viešojoje bibliotekoje, Pamario g. 53, Preiloje – bibliotekos Preilos filiale, Preilos g. 27, ir Juodkrantėje – bibliotekos Juodkrantės filiale, Ievos Kalno g. 9.  

Informacija ir išankstinė registracija – mob. tel. +370 682 14195. El.p. biblioteka@neringa.mvb.lt.

Padidinti
Padidintas kontrastas